Despre trolling

nasty troll Ce este un troll? O persoana care posteaza pe web despre un subiect (de obicei offtopic), intr-o maniera deliberat inflamatoare, controversata in scopul de a starni reactii de la alti utilizatori, cititori. Aceasta tehnica e folosita in mod frecvent de unii bloggeri ori jurnalisti pentru a provoca un raspuns emotional, a crea rumoare, pentru a atrage trafic. Este ceea ce face dl Tuca de la Jurnalul National/Antene cu editorialul asta. De fapt ce scrie dl Tuca in articolul sau?

JURNAL DE ROMÂNIA
Cei mai mulţi dintre ei şi-au făcut bloguri ca să facă şi ei ceva, neînţeleşi, dar mai ales frustraţi, s-au lăsat duşi de modă, de trend, ca nişte mici servitori ai globalizării, umili şi gata să sară de gîtul primului concept care să-i scoată din anonimat, arată ca nişte arătări scoase pentru întîia oară la lumină, cu poze care vor să-i înfăţişeze fie sexy, fie intelectuali, bloggerii din România nu sînt altceva decît nişte rîme care au ieşit la suprafaţă fără să aibă ceva de spus, gata să inunde spaţiul cu banalităţi şi originalităţi ştiute şi vehiculate de toată lumea, un fel de masturbare comună, dar vîndută pe afiş ca un mic secret care ne va schimba filozofia de viaţă, fără inspiraţie şi fără talent, cei mai mulţi dintre ei, ca să nu zic toţi, se cred victime ale sistemului, cînd, de fapt, nu sînt altceva decît nişte victime ale incompetenţei proprii, nişte onanişti ca toţi onaniştii care se ascund la adăpostul anonimatului şi îi comentează pe alţii doar că pe ei îi apără poza studiată, poza care ţine loc şi de cuvinte, şi de idei, şi de imaginaţie, bloggeri ca să fie bloggeri, bloggeri ca să fie şi ei ceva, bloggeri ca să nu fie nimic, bloggeri de dragul de a se întoarce şi ei de undeva şi de a pleca în altă parte, bloggeri ca să se ascundă de ei şi să-i vadă ceilalţi, bloggeri ca să nu li se vadă sufletul mic şi ego-ul mare, bloggeri de teama de a nu mai sta doar cu ei, ei cu ei, bloggeri ca să epateze, să impresioneze, bloggeri ca să blogheze, bloggeri doar ca să scape de rosul pe dinăuntru al meschinăriei, bloggeri.

Mama ce fraza interminabila. Una din cele 2 care compun “editorialul”. Trecem peste frustrari si banalitatea constatarilor (bine ati venit in internet dle tuca) si sa vedem – foloseste  de 26 de ori in textul articolului cuvantul cheie “blogger” pe care il alatura unor alti termeni defaimatori. S-o fi gandit dl Tuca si la SEO? Cine stie… Este practic un troll simplu, grosolan, insa de efect, ajutat foarte mult si de notorietatea (in scadere) de care se bucura dl Tuca. Care este motivul pentru care porneste galceava asta? L-au suparat bloggerii? NU! El doar face ce stie mai bine… audienta. In lipsa de subiecte, creezi unul. Si a primit o multime de raspunsuri!

Un alt troller de succes atat la TV cat si in “blogosfera” este si dl Ciutacu, care, daca nu stiati “domina blogosfera“. Iata ce scrie pe blogul lui la “Despre mine”:

Ştiu că-s arogant şi genial, dar îmi place să mi-o spună şi alţii. Oare o să mă iertaţi vreodată că-s cel mai bun?

Dl. Ciutacu foloseste aceasta tehnica grosolana cu un deosebit succes atat pe blogul lui cat si la TV. Iata reactia lui la editorialul lui Tuca. Previzibil, nu-i asa? Dar stai, conform lui Tuca, Ciutacu nu e si el un onanist? WTF?

Concluzie: do not feed teh tr0lls!!11 :)

[zoso.ro] [comanescu] [dever] [alexbrie] [gramo] [arhi] [piticu]

0 Responses to “Despre trolling”


  • No Comments

Leave a Reply